Pages

Thursday, April 8, 2010

Sedang Sangat RINDU!

salam alayk...

Alhamdulillah... final xam dh berakhir 2 hr lps, sgt2 menguji ketabahan ht... sungguh mencabar paper terakhirku itu... hampir nk menitis air mata bila mengenangkan natijahnya nnt... ya Allah... pmdhkan buatku dan juga rakan2 yg lain...

Final xam kali ni xda la membuatkanku stress berlarutan sbb paper xberturut2 sgt dan ada gap, in fact blh relax2 lg awalnya... cuma Allah msh nk menguji htku sbb i cant spend much time with my family when mama ayah blk cni last wk! sgt100 sedih.... tp apakan daya, final xam menuntut perhatian lbh, malah mama ayah letakkan harapan tinggi utk aku buat yg terbaik... tp aku rasa lum ckup baik lg aku jwb xam... Sad Emoticons

Mmg sedih sgt sbb xdpt pun nk borak lm2 dgn mama ayah, share mcm2 crita, luahkan betapa aku sgt2 rindukan mereka slama ni... sampai kdg2 jd sgt emosi dan menangis sendiri... nk g jln2 shopping brg dapur pun xdpt!trasa jauh ht gak sbb family nk htr blk uia awal... yela, nk final xam kan, aku pun cuak sbb byk nk study... dh la masa ambik kat airport pun xdpt ikut, nk htr mama ayah blk indon semula pun xdpt jg coz i hv my last paper on da same day! alahai ht... tabah la... ujian Allah nk lihat sejauh mana aku blh handle keadaan n emosi yg xbrapa nk stabil ni...

Dgn sejujur2nya... mmg aku sdg saaaaaaaangat RINDUkan mama ayah... kdg2 rs jeles ngan along sbb ms dia nk praktikal dulu mama ayah ada je.... evry wkend msti kita spend time together, g attend kenduri, shopping, jln2, g genting, bw mama g jln tar.... ya Allah... i really100 miss all those sweet moments! 12.4 ni aku akan start praktikal, insyaAllah... trasa sunyi je sbb hanya aku n along kat umah... kalau along dulu, blk je mama mesti dh tunggu, mama msk sedap2... xcited je tanya mcmana praktikal, ayah pun share pendapat, bg nsht, etc... aduh... ya Allah... jdkanlah aku hambaMu yg sentiasa bersyukur n tabah hatinya...

Kalaula along sudi singgah kat blog ni n bc this post, i m indeed really3 sory 4 being such a selfish sister, yg sgt emosi, yg sgt garang, adik yg xckup baik utk along... it is just that i m trying hard to show to u that i m strong enuf, i dunt want to cry in front of u coz i noe u will cry more n more than me... i just dunt wnt us to be sad n not enjoying our day wpun mama ayah jauh... u always mention kerinduan yg amat pd mama ayah n crying in front of me making me more emotional sbnrnya... but i can still hold my tears in front of u n membuatkan emosiku xstabil sampai sumtimes kita gaduh n that makes me feel really sad... therefore, i m truly vr sory for any mistakes n sgl perangai ketika emosi xstabil ni... i noe we both miss mama ayah soooooo much sampai rasa nk terbang g indon evry wkends kan?....plz jgn ambk ht whenever i hang out wif bestfrens sbb it helps sumtimes to overcome my kerinduan to our parents... kalau dgn along nnt kita sure trigt ms2 best spend dgn mama ayah... n later kita akan sedih n ngs kan...hehehe... tp nx wk janji g tgk how to train ur dragons leh x? Free Emoticons

Apa pun... aku mesti strong... kerinduan pd mama ayah ni kena jdkan pemangkin smgt utk berusaha slalu menjd yg terbaik atr yg terbaik n buat mama ayah proud n happy slalu, insyaAllah... mama, ayah... ili rindu n sayang mama ayah sgt2!Free Smileys

2 comments:

Shazana said...

adikku sayang, kenapa cedih2 sgt ni? jgn la wat along lg cedih.huhuhuhu. sorry gak if I'm too strict on u. coz mama ayah dh bg amanah suruh jaga kamu baik2. I try my best to assist u on anything I could, bring you here and there to make u happy and release ur tense on ur study. so kalau degil2, jadi singa la kejap! hahahaha. along singa, adik dragon. hahahaha...hope u will be strong coz u'll be home alone again this month since I'll be away from Malaysia next week onwards. Take care my dear! ;)

star-comet said...

Salam syaz..terharu dan sedih betul dengar luahan hati syaz dalam blog ni..erm,betul, tak best kalau kena berjauhan dengan mak ayah..(we always feel that way too when ipin is far away from us....so i understand)..

Erm, takde apa yang dicakapkan, moga syaz tabah ye..sikit je lagi, kan? =) InsyaALLAH, demi masa depan yang lebih baik, semua orang pun kena redha dengan situasi ni

Jadi, Tkah doakan agar syaz punya lebih kekuatan untuk menghadapi hari2 mendatang ye..InsyaALLAH, u CAN dear! =) Moga syaz dapat buat yang terbaik dan serve parents pada tahap terbaik juga selepas ini.ameen

p/s: umi, tudung mia' yang kaler pink dh hlg..=( bwk blk kg, dh xjumpa kt mana ..