Pages

Monday, December 15, 2008

hari ini dlm sejarah...

xkan ku lupakan seumur hidup...krn sesungguhnya... mmg la tanggal 13.12.2008 menjd hari ini dlm sejarah... huhuhu...semuanya bermula di tapak pesta pulau pinang... xmau lagi la p pesta 2... xpasal2 jd memori dlm hidup n kena thn sakit... =(


alkisahnya... ptg sabtu lps (13.12) after g wedding kwn my sis kat sbrang jaya, kami sekluarga pun trus g penang (georgetown), kira mcm cuti2 m'sia la... sampai sana around 2.30, trus g hotel nk check in, kat dorsett hotel, jalan larut... tapi menguji kesbrn gak la coz til kul 3pm pun xdpt check in dgn alasan blik xkemas lg, coz house keeping hotel xckup staff la..perghh... sian my mum... letih, kna tunggu lama gak.. bila my sis dh membebel kat counter, baru la nk cek blik mana yg available, akhrnya around 3.30 dpt la blik...


around 5pm after solat n rht jap kt blik, kluar la pusing2 georgetown n g pesta p.pinang kat sg nibong... kawasan pesta ni punya la besar... letih berjalan, after few hours berjalan, kami pun nak cr mkn... tgh jalan2 nk g kt gerai2 fud, xprasan la pula ada longkang kat dpn, konon2 nk pegang my mum takut my mum jatuh, tp dr sendr yg jatuh... melangkah je br prasan longkang... aduh!mana smpat nk landing tmpt selamat... mujur my mum smpat pegang, kalau x muka dh tersembam ke jalan... xpasal2 cacat pula nnt... tp malangnya, kaki kanan ni dh terseliuh n terperosok dlm longkang 2! ya Allah... sktnya Allah sj yg tau.. xblh nk pijak n jalan... depan2 org ramai 2 xrasa malu dh nk ngs... mmg ngs trus je la... xdpt thn sktnya...

after few mins, my mum tlg gosok... mujur la ada minyak pns dlm handbg ni... sapu la dulu, tp xdpt thn lg, trus kluar dr tapak pesta, try nk cr clnic 24hrs, tp punya la susah... pusing2...ntah brapa kali ntah... xjumpa2 jg clinic 24hrs, clinic biasa dh tutup la coz ms 2 dh kul 10... akhrnya my parents decided nk bw trus ke hospital besar... aduh... dh la signboard asik tulis Hospital Pulau Pinang je... so, apa lg, trus rush g emergency... huhu...jd la sejarah, g jalan2 xpasal2 kena g emergency Hospital P.Pinang...


mujur la staf hospital ni baik, ambik wheelchair, jemput dr kreta....hehehe... malu pun ada gak at dat time, muka br pas ngs n thn sakit... dr kreta trus ditolak msk emergency room... huhu.. xyah lah describe detail2 kan dlm emergency room, mcm2 kes ada... terutama yg xcident n berdarah2... alahai... sian my sis, dia mana la leh tgk benda2 mcm ni... silap2 dia yg pitam... my sis n my dad tunggu kat luar, my mum yg teman msk dlm... doc pun trus cek n suh bw g xray... sementara nk tunggu g blik xray 2... aduh... yg berdarah2 msk, yg terkoyak sana sini msk... bz tul emrgency room ni... dlm keadaan diri sndr thn skt... sempat jg la mengingatkan diri sndr... ada org lain yg lbh skt... kena la byk2 istighfar... mungkin kafarah dosa2... jatuh longkang je Allah bg... bukan yg teruk2... insaf2...


suhu persekitaran ms 2 sejuk... yela, tgh2 mlm... makin sakit kaki ni... tp kuatkan dr, thn jg... g blik xray, my mum ikut jg, tunggu kat luar, aduh... rasa bersalah sgt, mmg nk ngs ms 2... bkn ngs sbb skt tp sbb susahkan parents, susahkan my mum yg xbrapa sht... teman jg diri ni... mmg tersentuh tul la... ya Allah... limpahkan la rahmatMu kpd kedua ibu bapaku... amin... sampai bila2 pun xkan lupakan sgl jasa my parents...

alhamdulillah... mujur kaki ni xda patah or apa2 yg serius, bengkak je, doc bg injection reduce swollen n ubat thn skt, mujur dh blh blk... sian kat my dad n my sis, penat tunggu kat luar... mengantuk pun... dh kul 12 lbh ms 2... til hr ni kaki still skt, tp syukur bengkak dh surut, cuma lenguh lg... biasa la, nama pun jatuh longkang... xpatah 2 pun dh syukur sgt2... moga2 kaki ni akan ok sepenuhnya b4 naik sem br...

3 comments:

shuib said...
This comment has been removed by the author.
shuib said...

siannya dia~~~ hope u r feeling better~~~
seronok kan kat dlm emergency ward tuh??~~ haha.. sometimes i myself can't imagine nak keje kat tempat camtu~~ huhu

syaz said...

hehehe...seronok la sgt abg ib... k.sha sampai dh nak pening2 kpala... it depends... kalau minat n mmg kerjaya, xda pe msalah... lgpun mmg dh amanah n t'jwb sbg doktor kan... u can do it bro! =)